BGTURF BiH 2023

*

BiH
2023

ARQANA - MESTO GDE KUPUJEŠ POBEDNIKE

27.05 BIHAĆ

Mersad Zirić, KK "Jedinstvo", Bihać

 

"Vrijeme, staza, bilo je za 10! Sve je funcionisalo za 10. Uzbudljive trke. Puno dinamike. Završnice uzbudljive i uvjerljive pobjede, tako da nije bilo potrebe za foto finišem. Atmosfera prava sportska. Pobjedili su najbolji, pobjedio je sport. Hvala bgturf.com, sve je bilo super, medijski pokriveno."

 

Ovako nam je nakon trkačkog dana u dahu kratki izveštaj dao g.Mersad Zirić - Zira, sekretar KK "Jedinstvo". Gospodin Zira je, možemo reći istinski hroničar galopa u Bihaću, evo i 40 godina kako je u konjičkom sportu.

Aladin Ćerimović, KK "Krajišnik", Velika Kladuša

 

"Za konjički klub "Krajišnik" trke su prošle očekivano. Nadali smo se dobrim rezultatima i na kraju je bilo tako: četiri pobjede u četiri trke. Najviše nas je impresionirala pobjeda Mister Mirala, to mu je ujedno bio i prvi start u karijeri. Trka dana je bila nesto posebno. Prisustvo konja iz susjednih zemalja je trku činilo dodatno uzbudljivom, ali ipak na kraju očekivana pobjeda Zvarovskog. On je poseban konj, kad je raspoložen za trčanje gotovo ga je nemoguće ugroziti. Tako je bilo i u Bihaću.

 

Sada slijede pripreme za ostatak sezone, a fokus je na prvom trkačkom danu u Velikoj Kladuši koje će se održati 17.06. Slijede propozicije u nardenih dan ili dva.

 

Na kraju zahvaljujemo se bgturf.com koji nas vjerno prati i izvještava o svim bitnim dešavanjima vezanim za konjički sport."

bgturf glasanje

Glasali ste pobednika i...

 

Zanimjjivo je da poredak u cilju prilično odgovara i raspodeli glasova posetilaca sajta bgturf.com . U prilogu je poredak po % glasova, a u zagradi plasman u trci.

 

1.ZVAROVSKI 40.9% (1)
2.THUNDER ROCK 18.2% (2)
3.TRIGGER 12.1% (5)
4.NIGHT MOMENT 7.6% (3)
5.SPENCER'S SON 6.1% (6)
6.GHOST STS 4.5% (4)
6.CALABRESE 4.5% (0)
8.TEXAS GIRL 3% (7)
8.ROSA DARTLE 3% (0)

 

Lepo je videti da su na stazi u Bihaću snagu odmerila grla u treningu u Bosni i Hercegovini, Mađarskoj i Sloveniji. U rezultatima možete videti i vreme u trci za svih pet grla "u parama" u glavnoj trci dana. To nam ujedno daje i odgovor koji su nam mnogi postavili, gde su grla iz... Štopericu i lenjir u ruke pa svako može da izmeri da li njegovo grlo ima šanse da trči u Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj... A tek u Francuskoj?

 

bgturf bihać

NAJAVA ZA BGTURF.COM

Samir Dupanović, Bihać

 

"Po meni prvi šans u glavnoj trci je Zvarovski. Što se tiče mojih grla, Spencers Son i Ghost Sts su dobro radili u treningu. Stoga se nadam da će dobro trčati. Trka će biti zanimljiva, ostala grla su jako kvalitetna. Neka bolji pobjedi. Borićemo se.

 

Hvala puno bgturf.com što nas prati."

Selim Čehajić, Sanski Most

 

"Napadamo Memorijal Mustafe Vukovića sa četiri grla. Thunder Rock, prošlogidišnji pobjednik, brani trofej. Night Moment je grlo sa dvije pobjede ove godine. Može dosta, što je i pokazao u prethodnim trkama. Grlo Nedžada Merdanovića, Ghost Sts je i iznenađenje na trkačkom danu i od koje se dosta očekuje. I Rosa Dartle, Hodžić Osmana, od koje se priželjkuje njeno pravo trčanje i kvalitetna zavrsnica.

 

U trci broj 4 imamo također par kvalitetnih grla. Jedan od njih je Johovac, za kojeg svi znamo šta može kada je raspoložen i njegove pobede. Rubin je u prethodnoj trci pokazao da može i da želi. Tu je naravno i New Pirate, koji je spreman da zada probleme svojim klupskim drugvima. A tu je i Gloria naseg Biogradlije, koja trenira u Bihaću i od koje se takođe očekuje da se pokaže u pravom svijetlu.

 

Treća trka. trogodci. Imamo jednu prelijepu kobilu Khaleesi kojoj je ovo treća trka do sada. Ima potencijala, ima želju i naravno lijep izgled. Čekamo da zasija

 

U prvpoj trci, dvogodačkoj, imamo jednu također prekijepu kobilu od Enesa Ejupovića, kojoj će biti prva trka i nadamo se da će dobro proći i da će se sve lijepo zavrsiti.

 

Za sve vecinu ovih konja i za njihove uspjehe i zdravlje je zaduzen nas dragi Kikan i njegova supruga koji to rade sa ljubavlju, daju sve od sebe da se postignu rezultati.

 

Želio bih spomenuti da nam se bliži i drugi trkački dan u Sanskom Mostu. Nezvanično 15.07.2023, Konačan datum ćemo imati za mjesec dana najkasnije. Dajemo sve od sebe da organizaciju podignemo na viši nivo i da ćemo našim dragim posjetiocima omogućiti bolje uslove.

 

Pozdrav za bgturf.com od KK "Potkovica", Sanski Most."

Gabor Maronka, Mađarska

 

"U poslednjoj sekundi smo prelomili i odlučili da idemo za Bihać. Prvobitni plan je bio nešto drugačiji, ali idemo pozitivno napred. Trigger je spreman i nadamo se najboljem.

 

Uvek je lepo doći u Bihać, zahvaljujuci porodici Tahrić i organizatorima KK "Jedinstvo.

 

 

Već tradicinalno bgturf.com nas prati. Hvala najlepše i pozdrav "

Alen Ȍrgog, Mađarska

 

"Veoma mi je teško bilo šta da prognoziram. Najbolji konji koji mogu će doći, kao i dobri jahači. Svi žele da pobede, kao i ja. Nadam se da ć́e sve biti u redu i da ću biti u prilici da se borim za pobedu.

 

Hvala lepo!"

https://www.facebook.com/bgturf.pastuvi

BGTURF OGLASI
(+381) 064 330 42 16

 INFO@BGTURF.COM