BGTURF IN THE HOOD 2023

*

IN THE
HOOD
2023

07.05 BUDAPEST & BRATISLAVA

REPLAY!

bgturf eric dantes

Vid Zevnik, trener i vlasnik / Boy Z (CZ) i Finiston (CZ)


"Što se naših konja tiče...


Boy Z. Svjesni smo u kakvu trku smo ga pisali i možda on nije na ovom nivou, ali dali smo još jednu priliku našem ljubimcu da pokaže ako možda slučajno je za ovo društvo. Trebalo bi da mu paše mekša podloga ako je bilo dovoljno kiše, no trava i distanca sigurno su njegove. Posle prve trke činio mi se u treningu mnogo, mnogo bolji. Pogotovo se to videlo kada smo tri treninga napravili na travi zagrebačkog hipodroma, nikad jos nije napravio toliko dobre treninge. No, trka će pokazati svoje.

A Finiston prvi put trči ovu distancu, ali isto mislim kao i za Boy-a, da bi ovo malo duže trebalo više odgovarati, što vredi i za travu. Prva trka sezone bila je dobra, iako je završio 5/5. Nadamo da će ponoviti i čak dodati nešto malo u nedelju, što mislim da bi moglo značiti plac.

 

U trci dana navijam za grla koja trenira Gabor Maronka."

 

Nemzeti Dij tip: Canizares (4) - Amore Boy (1) - Il Ministro (6)

Gönczi Rebeka, jahač / VENDETTA BEL (FR)

 

"I've ridden Vendetta Bel once before, and it was really good even on the first lap. I think I managed to get to know him, I have a lot of confidence in his good performance. I always want to win, but especially now that I get to participate in a memorial race for a very good friend who we lost a few years ago. I trust that she (Korinna Huzsar) will help us from heaven."

prevod

 

"Već sam ranije jahala grlo Ventetta Bel, odličan je bio već i u prvom prolazu. Mislim da sam ga bolje upoznala. Imam u njega puno poverenje, u njegove mogućnosti na stazi. Uvek želim da pobedim. Posebno kada je pitanju trka u znak sećanja na našu dobru prijateljicu koju smo izgubili nažalost pre par godina. Verujem da će nam ona (Korinna Huzsar) pomoći i biti uz nas u nedelju."

 

Nemzeti Dij tip: Amore Boy (1) - Carlos Ray (5) - Arames (2)

Hajro Jusufović, HJ Racing Team, vlasnik / Guilin (IRE), Euroaquilo(GB) i Il Ministro (FR)

 

"U nedelju nas očekuju vrlo jake trke.

 

U trci Babolina Dij će trčati Guilin i Euraquillo. Oba grla imaju po jednu trku iza sebe i očekujemo iih u malo boljoj formi. Ako dođu u plsmanu, bićemo zadovoljni jer je konkurencija jaka. Za mene je u ovoj trci Favorit Adonis, mog Prijatelja Rahima Etemovića. Pokazao je u prvoj trci svoju klasu i ubedljivo pobedio. Ali u sportu se nikada ne zna unapred. Važno je da nam svima konji dođu zdravi u cilj!

 

U trci Nemzeti Dij će biti svi konji koji ce verovatno trčati i mađarski derbi . Tu očekujemo jaku borbu, svi konji su jaka klasa. Il Ministra očekujemo u prva četiri mesta. On još nije dostigao formu u kojoj želimo da ga vidimo. U ovoj trci želimo: "Uživaj, da vidimo da li je konj dovoljno jak za Derby?"

 

Svim učesnicima želim puno sreće u trkama! A vas sviju pozdravljam i želim Vam da uživate u gledanju jakih trka."

 

Nemzeti Dij tip: Amore Boy (1) - Carlos Ray (5) - Racing Ray (9) - Il Ministro (6)

Rahim Etemović / vlasnik My Craft (GB), Berkshire Rebel (IRE), Adonis (IRE), Racing Ray (IRE) i Picasso Blue (IRE)

 

"U trci na 2200m sa grlima My Craft, Berkshire Rebel i Adonis idemo na pobedu.

Nemzeti Dij, mađarski trajal? Racing Ray je tu. Borićemo se za plasman.

Za naše grlo Picasso Blue u Hun Gd-2 trci na 1600m očekujem da će biti u četiri.

Pozdrav za bgturf.com."

Gabor Maronka, trener / Orhan(IRE), Baron Black (FR), My Craft (GB), Ruler Of The Path (FR), Berkshire Rebel (IRE), Adonis (IRE), Racing Ray (IRE), Ghost Sts(IRE), Mr Jury Twister (CRO), Picasso Blue (IRE)

 

"Prvo Baron Black. Grlo napreduje korak po korak. Prošlu trku izgubio za njušku , sada distanca plus 100m, Očekujem pobedu, ako bog da.

 

Orhan trči pravac 1200m, jednom smo probali već i dobro je trčao. Mislim da jedno dobra pozicija u trci može da ga dovede u plasman.

 

Ruler Of The Path konj koji debituje kod nas. U radu pokazuje pozitivno, ne znam njegovu realnu snagu u trkama. Nadam se da će dobro istrčati.

 

Adonis je prvi favorit u svojoj trci. Jako dobro radi u treningu, dobio trku za grle bez pobede sa rezervom. Sada treba da pokaze kolko je ostalo u rezervi. Bolje trčanje od prethodnog će mu svakako trebati za pobedu.

 

Berkshire Rebel je jedan pošten konjić koji trči sve bolje i bolje. On je drugi favorit u trci. Takođe i kod njega, džokej će morati da izvuče maksimum iz njega da bi se borio za pobedu

 

Ghost Sts kobila, trčala je pre dve nedelje. Nedostajalo joj je trka da se pokaže koliko može. Nosi dobar teret u trci, očekujem dobro trčanje.

 

My Craft je malo bio u krizi nakon kastracije. Sada je sve bolji i bolji. Teret koji nosi u trci nije baš najidealniji, ali idemo sa njim pozitivno i nadamo se dobrom trčanju.

 

Picasso Blue smo dopisali naknadno u trku. U Mađarskoj je imao jedno dobro trčanje sa formom 63. Nadamo se da je to dovoljno da uđe u pet konja i da nam ulepša dan plasmanom

 

MR.Juri Twister je trogodac koji je inao peh u prošlom startu kada je na kraju došao četvrti. I trava i distanca nam odgovara, kao i džokej. Borićemo se za najbolje što možemo.

 

Racing Ray je konj koji imao jedan start u Bratislavi. Tada nismo uspeli da sagledamo njegove mogućnosti. Čini mi se da mu nešto nije odgovaralo, tako da ne prihvatim to trčanje kao realnu snagu grla. Opet ćemo ga oprobati sa najboljima u regiji, jer mislimo da ima potencijal.

 

Hvala što nas pratite i pozdrav svima."

 

Nemzeti Dij tip: Toliko je otvorena trka da nemam prognozu.

Anđelko Jurkić, Jurkić - Sport, vlasnik / Mr Jury Twister (CRO) i Ghost Sts (IRE)

 

"U nedelju bi bilo dobro da moj zekan (My Jury Twister) bde u placu- Očekujem ga u prvih pet i nadam se da će Konkolj biti dobar. I nadam se da če grlo biti kako treba, bez rodea u probnom galopu.

 

Za Ghost Sts takođe očekujem da bude u placu, među prvih pet. Kobilu će jahati Alen Ordog.

 

Za trku dana mislim da će favorit po mađarima ovde Baby Tour, biti van plasmana."

 

Nemzeti Dij tip: Arames (2) - Amore Boy (1) - Raport (10)

Daniel Vujić, vlasnik / Ruler Of The Path (FR)

 

"Pa što se tiče Rulera, zbog pobede u Srbiji ne može da trči ništa sem ove trke. Komplikovan je konj, ali je dosta napredovao od kada je kod Maronke. Eto videćemo da li se nešto popravilo. Imamo poverenje u njega i nadamo se najboljem..

 

A za Nemzeti Dij, nepoznati su mi konji. Šta god da bih rekao, slagao bih."

 

Nemzeti Dij tip: sve je moguće!

Alen Ördög, jahač / Ghost Sts (IRE)

 

"Ghost Sts nosi najmanji teret u trci. Mislim da ima dobre šanse ako bude trčala kao prošle godine. Učiniću sve da pobedim sa njom!

U Nemzeti Díj upisani su najbolji trogodici. I ovde jašem dobrog konja, zove se Oligarcha. Mislim da će biti u prvih pet.

 

Ukupno jašem osam grla na trkačkom programu. Pozdrav za bgturf.com!"

 

Nemzeti Dij tip: Amore Boy (1) - Il Ministro (6) - Carlos Ray (5) - Pénzügyőr (8) - Oligarcha (7)

 

Bojan Račič, vlasnik / Vanity Vision (SVN)

 

"Vanity Vision lepo radi u treningu, još uvjek napreduje. Ovo je naš prvi klasik kao malome rejcu i jako se veselimo trci. Kobili sigurno bolje odgovara trčati na travi nego na pesku. Bili bi jako zadovoljni ako dođe do plasmana. Zamo, da neće biti lako, jer su u trci neke najbolje trogotke iz regiona.

 

Pozdrav iz Slovenije za bgturf.com!"

 

Nemzeti Dij tip: Il Ministro (6) - Amore Boy (1) - Arames (2)

 

Milan Konkolj, jahač / Guilin (IRE), Mr Jury Twister (CRO), Il Ministro(FR) i Vanity Vision (SVN)

 

"Jašem četiri grla u nedelju.

 

Prvo startuje Guilin. Mislim da je ozbiljan konj na toj distanci, sa malo drugalijom taktikom može da bude visoko plasiran.

 

Zatim mi ide trogodac Mr Jury Twister štale Kurkič - Sport. Može da bude zanimljiv.

 

U Nemzeti Dij-u jašem grlo Il Ministro štale HJ Racing Team. Imao je jedan start i pobedu u Mađarskoj. Izgkeda mi da je jako ozbiljan konj, sutra (petak) ću ga jahati brzi rad pa ćemo se malo upoznati za trku.

 

Jašem i Venity Vision jednu zanimljivu kobilicu slovenačkog odgoja."

 

Nemzeti Dij tip: Teško da mogu da prognoziram, grla dosta menjaju formu.

 

Mersid Hadžić, vlasnik / Charlie Firpo (IRE)

 

"Nedavno smo kupili Čarlija. Konj je stara lisica, borac do kraja! U dobroj formi je, džokejka (Vivien Mocsinka) ga poznaje. Borićemo se do kraja i nadamo se u najboljem što je moguće.

 

Veliki pozz za bgturf.com i sretno svim učesnicima od braće brace Hadžić."

 

Nemzeti Dij tip: Racing Ray (9) - Il Ministro (6) - Pénzügyőr (8)

 

 

.

04.06 BRATISLAVA - PRVI UPIS

Trener Gabor Maronka / Št."Etemović" HUN

  • "39. Veľká cena Slovenska" Gd-3 4+g. 2400m €27,000
    ADONIS (Siyouni - Rajaratna / Galileo)
    MY CRAFT (Nathaniel - Monisha / Sinndar)
  • "39. Cena Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR" L 3+g. 1200m €17,000
    BANBOLINA ET (Prince Of Lir - Blusienka / Blues Traveller)
  • "39. Cena Scottish Rifla" L 4+g. 1800m €13,000
    BERKSHIRE REBEL (Sir Percy - Silicon Star / Starborough)

Trener Gabor Maronka / Št."Almodo"

  • "30. Cena Arvy" K-I 3g-ž. 1800m €10,000
    VICTORY OF GENIUS (Massaat - Villabella / Hernando)

REMINDER

https://www.facebook.com/bgturf.pastuvi

BGTURF OGLASI
(+381) 064 330 42 16

 INFO@BGTURF.COM