BGTURF IN THE HOOD 2023

*

IN THE
HOOD
2023

02.09 BUDAPEST

bgturf in the hood

BGTURF.COM

 

Subota za uživanje.

 

Kincsem park na dan kada se trči najprestižnija trka Mađarske, Kincsem Dij. Tu je još par kvalitetnih trka u kojima ćemo gledati i naše junake iz komšiluka. Naravno, šlag na torti je već dugo najavljivan događaj "Frankie is in the hood".

 

Prvo da istaknemo da "HJ Racing Team" štala g.Jusufovića ima čak tri starta u tri trke programa. Čak dva su u najjačim nadmetanjima dana. Za svaku pohvalu. Boccacio Boy će trčati trku za gostujuće i domaće jahače amatere. Svakako da je to unosi dodatnu neizvesnost u ishod trke.

 

Potom sledi Orhan štale "Diora" sa Dettorijem u sedlu. Trener Maronka je odabrao ovog ždrepca za Frenkija. U trci koja nosi ime najslavijeg ždrepca novije istorije mađarskog galopa, čak tri grla iz susedstva. Legionar Srb, Muskateer Three i Pricess Park trče mađarski grup dva "Overdose Dij". Dettori je jahao Overdse u sada već famoznom startu u Francuskoj. U Budimpešti, na oproštaju od publike, Overdose je u sedlu imao takođe mega-zvezdu. Bio je to "M'sje" Cristophe Soumillon. Foto nam je tada poslao naš dobar prijatelj koji od nedavno više nije sa nama, upravnik "Babolne" Zsolt Hegedus. Potpis na fotografiji je bila naša interna šala.

bgturf overdose soumillon zsolt hegedus

 

Il Ministro štale "HJ Racing Team" ide u tešku trku "Imperial Dij" mađarski grup dva. Sledi trka dana i u njoj Guilin, još jedan iz "HJ Racing Team". Amore Boy, pobednik ovogodišnjeg derbija Mađarske, takođe je u trci. Jahaće ga naš znanac i vrhunski profesionalac Alberto Sanna. Tu će biti i "komšijski" Avoiding Water trenera Maronke. Opasno jaka trka za peštanske prilike.

 

Na kraju programa pozdravljamo start hrvatskog odgoja. My Jury Twister štale "Jurkić - Sport" uspešno brani boje svog odgoja.

 

Kao zagrevanje, pogledajte i pobede u Kincsem dij grla koja su morala da odu u odavde da bi postigla takav uspeh. Markoni LP se, nakon prekinute trogodačke sezone u kojoj je bio najbolji češki trogodac, vratio 2021. u punoj snazi i oduvao konkurente. Među njima je bio i pobednik austrijskog derbija. U sedlu je bio Antonio Fresu, fenomenalni italijan koga je autor ovih redova upoznao u Šapcu kada je došao kao anonimna zamena za drugog jahača iz Italije. Prijatan i skroman momak, održao je tada javni čas uz pobedu na autsajderu. Bilo je zadovoljstvo pomagati mu prevodom oko tereta i ostalih zavrzlama. Znamo da je Fresu prošle godine na dan Dubai World Cup-a upisao i Gr-1 pobedu.

Tu je i snimak pobede alatog ždrepca "KK Ivanovič", sina Galilea. Rhett Butler je 2016., tada u treningu Gabora Maronke na kraju sezone prošlašen za najbolje starije grlo Mađarske. Jahao je opet Italijam, ovoga puta "naš" Cristian Gnesi. Da li da očekujemo da će i u subotu Italijan biti u sedlu pobedničkog grla?


LIVE!

.

https://www.facebook.com/bgturf.pastuvi

BGTURF OGLASI
(+381) 064 330 42 16

 INFO@BGTURF.COM